WOL

Alpacawol is ongelooflijk zacht en is kwalitatief even duurzaam als zijde. Het is de enige natuurlijke vezel die in 22 verschillende kleurschakeringen voorkomt. De wol wordt dan ook gretig gebruikt voor allerlei doeleinden: van kledij tot mooi geweven stoffen, van matjes tot dekentjes...

Alpacawol is zeer zacht vanwege zijn unieke vezels . Onder een microscoop, heeft deze wol een zeer glad oppervlak . De luxueuze zachtheid is een van de opvallende kenmerken van de wol. Zachtheid is belangrijk omdat het goed voelt over je lichaam, maar het is ook belangrijk voor de warmte. Alpacawol legt zich helemaal rond je lichaam en neemt na een paar minuutjes helemaal jouw temperatuur aan...

Alpacawol is zo uniek omdat ze een semi-holle vezel heeft. De dieren hebben zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld om zichzelf te beschermen tegen de extreme temperaturen in het Andes gebergte, waar het erg koud kan zijn in de winter met extremen tot op 3.000 meter hoogte en zeer warm in de zomermaanden met een hoge straling van de zon. De alpacavacht heeft bijgevolg unieke thermische eigenschappen om het dier warm te houden in de winter en koel in de zomer. 

In vergelijking met andere natuurlijke vezels, biedt alpacawol een uitstekende warmte-gewicht verhouding dus lichtgewicht en toch warm. In verschillende onafhankelijke laboratoriumtests wordt bevestigd dat in beddengoed , alpacawol warmer is dan wol en andere natuurlijke vezels, maar tegelijkertijd zo licht van gewicht is. Het is ideaal voor mensen die lijden aan allergieën, reuma, artritis en slechte bloedcirculatie.

Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • BOLLETJES ALPACAWOL ( 100 gr ) - BRUINE
  Klassificatie : KLEDIJ Alle kleuren beschikbaar naargelang de voorraad : 2PL zeer fijn ( om sokken mee te breien, breinaalden 2 - 2.5 ), double knit : om te breien met naalden 3 - 3.5 of op de breimachine. Bruine alpacawol ( 100 gr ) ..
  Excl. BTW: 20,00€ 20,00€
 • GESCHENKBON 100€
  Klassificatie : GESCHENKBONNEN Een bijzonder geschenk gemaakt met heel veel liefde ... ..
  Excl. BTW: 100,00€ 100,00€
 • BOLLETJES ALPACAWOL ( 100 gr ) - GRIJZE
  Klassificatie : KLEDIJ In VIJF alpacakleuren beschikbaar : DOUBLE KNIT fijn : om te breien , naalden 3 / of om op machine te breien( andere diktes zijn enkel te verkrijgen op bestelling ) GRIJZE ALPACAWOL 100 gr ..
  Excl. BTW: 20,00€ 20,00€
 • BOLLETJES ALPACAWOL ( 100 gr ) - ROSE GREY
  Klassificatie : KLEDIJ n VIJF alpacakleuren beschikbaar :DOUBLE KNIT fijn : om te breien , naalden 3 / of om op machine te breien ( andere diktes zijn enkel te verkrijgen op bestelling ) ROSE GREY ALPACAWOL : 100 gr ..
  Excl. BTW: 20,00€ 20,00€
 • BOLLETJES ALPACAWOL ( 100 gr ) - WITTE
  Klassificatie : KLEDIJ In VIJF alpacakleuren beschikbaar : DOUBLE KNIT fijn : om te breien , naalden 3 / of om op machine te breien( andere diktes zijn enkel te verkrijgen op bestelling ) WITTE ALPACAWOL 100 gr       ..
  Excl. BTW: 20,00€ 20,00€
 • BOLLETJES ALPACAWOL ( 100 gr ) - ZWARTE
  Klassificatie : KLEDIJ In VIJF alpacakleuren beschikbaar : DOUBLE KNIT fijn : om te breien , naalden 3 / of om op machine te breien( andere diktes zijn enkel te verkrijgen op bestelling ) ZWARTE ALPACAWOL 100 gr ..
  Excl. BTW: 20,00€ 20,00€